Kategorier
Uncategorized

Boka vårens utbildning

Passa på att redan nu boka in en utbildning eller föreläsning för era medlemmar i vår! Unga Drogförebyggare kommer gärna till er skola eller fritidsgård och lär er mer om tobak, alkoholnormer, frisk- och riskfaktorer eller annat som har med drogförebyggande arbete att göra. De flesta utbildningarna är gratis för medlemmar och drogförebyggande råd.

Passa på att redan nu boka in en utbildning eller föreläsning för era medlemmar i vår! Unga Drogförebyggare kommer gärna till er skola eller fritidsgård och lär er mer om tobak, alkoholnormer, frisk- och riskfaktorer eller annat som har med drogförebyggande arbete att göra. De flesta utbildningarna är gratis för medlemmar och drogförebyggande råd. För skolor som redan har kontraktsmetoden men inte ett drogförebyggande råd ges utbildningar till reducerat pris.
Följande utbildningar går att boka till våren:
Drogförebyggande ambassadörsutbildning – en utbildning som ger kunskap om drogers skadeverkningar på hälsa, miljö och samhälle samtidigt som ni får inspiration till drogförebyggande aktiviteter. Ambassadörsutbildningen är en aktiv utbildning med fokus på att skapa engagemang och få unga att driva det drogförebyggande arbetet själva.
Styrelseutbildning – en utbildning som fokuserar på att lära er leda och driva en förening. Vi ger er verktygen för att kunna arbeta som en demokratisk förening, skapa engagemang och leda möten. Vi pratar även om projektledning och vilka drogförebyggande aktiviteter er styrelse vill genomföra.
Klassrumsföreläsning – för skolor som vill ge information om tobak, alkohol och andra droger till ett stort antal elever erbjuder vi klassrumsföreläsningar. Under föreläsningen går vi igenom drogers skadeverkningar på hälsa, miljö och samhälle. Vi ger en sammanfattad information om frisk- och riskfaktorer samt hur drogförebyggande arbete kan se ut.
Föreläsning för skolpersonal – en föreläsning som erbjuder skolor och fritidsverksamheter kunskap om hur ni kan utveckla ert drogförebyggande arbete och hur delaktighet skapar drogfrihet. Föreläsningen tar sin utgångspunkt i frisk- och riskfaktorer och dess betydelse för ungas välmående.
Läsa mer om utbildningarna och hur du bokar här (LÄNK TILL UTBILDNINGSFLIKEN)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s