Kategorier
Uncategorized

Smart Ungdom har blivit Unga drogförebyggare

På årsmötet den 7 maj beslutade sig Smart Ungdoms medlemmar för att organisationen skulle byta namn till Unga Drogförebyggare. Ett historiskt och modigt beslut! Att byta namn har länge varit en diskussion i förbundet och inför årsmötet hade förbundsstyrelsen vridit och vänt på organisationens vision och syfte för att hitta ett förslag på ett nytt namn.

På årsmötet den 7 maj beslutade sig Smart Ungdoms medlemmar för att organisationen skulle byta namn till Unga Drogförebyggare. Ett historiskt och modigt beslut! Att byta namn har länge varit en diskussion i förbundet och inför årsmötet hade förbundsstyrelsen vridit och vänt på organisationens vision och syfte för att hitta ett förslag på ett nytt namn. Redan under årsmötet 2016 valde förbundet att lägga fram en helt ny stadga som tydliggjorde förbundets vision och syfte. Under de senaste två åren har förbundet dessutom vuxit kraftigt och samlar numera nästan 3500 medlemmar i Sverige.

Förbundsstyrelsen tankar kring förslaget har varit att konkretisera förbundets verksamhet och tydliggöra vad förbundet arbetar med. Förbundsstyrelsen tror därför att förslaget är ett naturligt steg i förbundets utveckling. Namnbytet kommer inte att påverka klubbarna i stor utsträckning. Däremot kommer samlingsnamnet för förbundets föreningar att förändras från ”klubbar” till ”drogförebyggande råd”. Detta innebär dock inte att varje enskild klubb kommer att behöva byta namn. Om en klubb har med Smart Ungdom i sitt namn kommer det inte att förändras. Däremot kommer förbundet att tala om sina medlemsföreningar i termer som drogförebyggande råd och inte klubbar.

Efter att ha arbetat hela hösten med att skapa organisationens nya grafiska profil är vi nu glada att kunna presentera både en logga, hemsida och ett nytt grafiskt utseende. Vi hoppas att ni tycker den är lika fin och bra som vi tycker!
Nytt utseende men precis samma viktiga verksamhet som tidigare för att engagera fler unga i drogförebyggande arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s