Kategorier
Uncategorized

Joel Alme kommer att uppträda på UK18!

I sista dagen av Kärleksveckan vill vi hylla en fantastisk person som har påverkat våra hjärtan djupt – Joel Alme. Han är en svensk artist som bor i Stockholm men kommer från Göteborg. I hans album ”Flyktligan” får vi följa med Joel när han återvänder till sin uppväxt. När Joel var barn levde han bland alkohol och missbruk, han hade en fin familj bestående av en mamma, styvfar och lillasyster men runt omkring honom var det enligt honom, kaotiskt. Hans pappa var frånvarande, hans farbröder och hans närmaste vänner fastnade i kriminalitet och tungt missbruk. I en av låtarna ”backa tiden” handlar om hans allra bästa vän och kusin som gick bort bara 19 år gammal.

Joel ställer en fråga som många andra gör ”Varför väljer vissa en väg och vissa andra en annan väg?” där han syftar på varför vissa hamnar i missbruk/kriminalitet och andra inte. Joel tror att den starkaste drivkraften att må bra och att ta rätt beslut är faktorer såsom en familj, att ha framtidstro och självkänsla. Det är bland annat dessa friskfaktorer som vi Unga Drogförebyggare menar är ett sätt att motverka droger. När vi frågade Joel om tips på hur man kan säga nej om någon erbjuder alkohol eller andra droger och hur står man upp för sig själv så svarade han

Det svåraste med alkohol och andra droger är grupptrycket och sen senare i livet är det för att bli av med olika typer av ångestproblematik. Det viktigaste när man är yngre är att stå på sig men det är naturligtvis inte lätt, vissa vill testa och vissa vill inte. Det bästa hjälpmedel mot att börja för tidigt och att slippa få ett destruktivt förhållningssätt till alkohol/droger är att ha intressen.”

 

Vi hyllar Joel Alme för hans fantastiska musik och hur han uppmärksammar problematiken med droger i barndomen. Vi råder er alla att lyssna på hans musik och bli inspirerade, precis som vi blev när vi såg hans uppträdande. Du kan lyssna på hans musik här.

 

Joel Alme tillsammans med hans vän Peter Molin kommer att uppträda på jubileumsgala under UK18! Det finns fortfarande platser kvar, så säkra din plats för att bland annat se Joel Alme uppträda! Anmäl dig här genom att klicka här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s