Kategorier
Uncategorized

Vi söker en föreningsutvecklare!

Unga Drogförebyggare är en organisation av unga som arbetar drogförebyggande genom kunskapsspridning, opinionsbildning och engagemang i föreningar. Vi uppmuntrar unga att ta ställning mot droger, delta i föreningsliv och inspirerar till att vara med och forma sin egen fritid. Vårt drogförebyggandearbete fokuserar på tobak och tidiga alkoholdebuter. Vi arbetar ofta tillsammans med andra evidensbaserade metoder och vår verksamhet är ett bra komplement till skolors och fritidsgårdars övriga ANDT-arbete. Vi utbildar våra medlemmar till att vara förebilder för andra och sprida vidare kunskap och engagemang lokalt. Vi arbetar även opinionsbildande i drogpolitiska frågor och representerar ungas röst både nationellt och lokalt.

 

FÖRENINGSUTVECKLARE?

Vi har ett tjugotal föreningar över hela Sverige som arbetar drogförebyggande på skolor och fritidsgårdar. Som föreningsutvecklare ansvarar du för att stötta föreningarna och ge dem den kunskap och motivation som behövs för att driva sitt arbete. Du gör besök hos föreningar, stöttar vid medlemsrapportering, hjälper till att planera verksamhet och startar nya föreningar. Du kommer även att hålla föreläsningar och utbildningar om tobak och andra droger. Föreläsningar genomförs huvudsakligen på skolor där vi har föreningsverksamhet, men även på andra skolor och fritidsgårdar. Föreningsutvecklaren arbetar även med att genomföra tävlingar och kampanjer för medlemmar vid exempelvis Tobaksfria veckan. Du har ett nära samarbete med Föreningssamordnaren som är övergripande ansvarig för förenings- och utbildningsverksamheten.

Vi söker dig som:

 • delar vår värdegrund och vill förebygga ungas bruk av tobak och andra droger
 • har kunskap om förebyggande och hälsofrämjande arbete
 • har föreningsvana och är pedagogisk
 • är en god ledare och har förmågan att entusiasmera och inspirera andra
 • är social och bra på att bygga relationer
 • är bekväm med att stå på scen och kan planera upplägg för en föreläsning
 • är självgående och strukturerad med en god administrativ förmåga, vilket inkluderar att du kan tidsplanera och prioritera

 

Det är meriterande om du har utbildning inom folkhälsa, hälsovetenskap eller liknande.

 

Arbetsplats och villkor

Vi erbjuder en inspirerande och kreativ arbetsplats på en snabbt växande organisation. Vi har stort fokus på att lyfta allas kompetenser och främja professionell utveckling genom mycket eget ansvar. Vi är ett kansli på för närvarande 4 personer och sitter i fina lokaler mitt i city på Svenska läkaresällskapets hus. Du får tillgång till ett brett kontaktnät inom civilsamhället och särskilt inom folkhälsområdet. Du får möjlighet att arbeta med att stärka barn och ungas hälsa, rättigheter och engagemang – både nationellt och internationellt.

Tjänsten är heltid och en visstidsanställning tom 31 januari 2020, med möjlighet till förlängning. Vår förhoppning är att tillträde ska ske i mars. Vi har kollektivavtal med IDEA och Akademikerförbundet. Arbetstiden är målstyrd vilket ger flexibilitet och mycket eget ansvar över förläggning av arbetstiden. Helg- och kvällsarbete samt resor förekommer då du ofta kommer vara ute i föreningarnas verksamhet. Du får friskvårdsbidrag, extra ledighet vid jul utöver semester och totalt 30 semesterdagar.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 13 februari, men vi kommer hantera ansökningar löpande efter utlysning. Intervjuer kommer ske i slutet på februari. Ansökan ska bestå av

 • Kontaktuppgifter
 • CV
 • Ett brev med svar på följande frågor:
  • Vad är din erfarenhet av föreningsliv & demokratiarbete?
  • Varför är det viktigt för dig att förebygga tobak & andra droger?
  • Hur planerar du en bra föreläsning?
  • Vad har du för erfarenhet av att leda & arbeta med barn och unga som målgrupp?

 

Observera att vi inte kommer att läsa annat än svaren på frågorna enligt ovan. Vi kommer heller inte att hantera ansökningar som inte svarat på samtliga fyra frågor! Var därför tydlig genom att t.ex. skriva ett stycke för varje fråga i ditt brev.

Ansökan ska märkas ”Föreningsutvecklare” och mailas till rekrytering@ungadrogforebyggare.se. Vid frågor kontakta vår generalsekreterare Lisa Klefbom.