Kategorier
Uncategorized

Vår Majmona vann årets ungdomsledarstipendium från stiftelsen Konung Gustaf V:s 90 årsfond!

Vår alldeles egna förbundsordförande Majmona Susoho har vunnit det otroliga ungdomsledarstipendiet som varje år går till en person som är ett föredöme för ungdomar, en eldsjäl för ideellt engagemang och har erfarenhet på flera nivåer inom en ungdomsorganisation. Det är stiftelsen Konung Gustaf V:s 90 årsfond som delar ut detta stipendium vars syfte är att stötta ideell ungdomsverksamhet.

 

Majmona Susohos ideella arbete började 2012 när hon var 12 år och startade en drogförebyggande förening på hennes lokala fritidsgård i Vårby. Vi på Unga Drogförebyggare har flera lokala föreningar runt om i Sverige och en drogförebyggande förening är en grupp med ungdomar som arbetar med att förebygga droger i skolelevers närsamhälle, dvs fritidsgård och/eller skola. I föreningen drev Majmona igenom flera drogfria aktiviteter som var öppna för allmänheten. 2015 ansökte Majmona om att gå med i förbundsstyrelsen för organisationen som ledamot och efter ett år i förbundsstyrelsen röstades Majmona fram som vice förbundsordförande vilket varade i två verksamhetsår. 2018 röstades hon fram som förbundsordförande och sitter där än idag. 

 

Vi är otroligt stolta och glada över att Majmona, en sann eldsjäl, vann årets stipendium. Stiftelsens motivering löd: 

 

Majmona har förmågan att snabbt lära sig nya saker och analysera mönster,

bland annat eftersom hon alltid lyssnar in andra och sedan har modet att peka

ut riktningen. Hennes ledarskap präglas av lyhördhet, ansvarskänsla samt mod

och hon duckar aldrig för ansvar eller svårigheter och är ständigt uppdragslojal.

Hon har drivit en stor förändringsprocess inom Unga Drogförebyggare (tidigare

Smart Ungdom), där hon varit ideellt aktiv på alla nivåer i över sju år.

Organisationen är idag en stabil nationell organisation som nu är en självklar del

av både ungdomsrörelsen och den drogpolitiska samhällsdebatten.

Hon brinner för – och har alltid – medlemsengagemanget i fokus!

 

Majmona har alltid varit, sedan hon var 12 år, intresserad av förändringsarbete och har haft attityden att inget är omöjligt. Majmona har för många ungdomar i vår verksamhet varit en förebild de känner ett starkt förtroende till. Majmona är även väldigt omtyckt på hennes befintliga arbetsplats Filmstaden i Heron City och på Bauhaus i Bromma. 

 

Det känns väldigt kul att få ta emot detta stipendium. Väldigt overkligt och svårt att greppa. Från att hålla det första drogförebyggande mötet på min gamla fritidsgård till att se tobakspolicy på skolor runt om i Sverige. Att lilla jag som bara har gjort det som varit kul, engagerat mig i en fråga jag brinner starkt för och så får man ett stipendium på det. Tack! Säger Majmona Susoho.

 

Ikväll höjer vi våra alkoholfria glas för vår Majmona Susoho på Livrustkammaren i Kungliga slottet.